NEMIS främjar ny musik i Sverige

nemis_0.jpgFör tolfte året i rad kommer NEMIS - New Music In Sweden - att vara en del av Sweden Rock Festival 2017. Nemis är  Studiefrämjandets livescen för dig som kommit lite längre i musikkarriären. Kanske har du och din grupp släppt egen musik och fått några fina recensioner och gjort flera framgångsrika gig i dina hemtrakter. Då kan det vara dags att visa upp sig i lite proffsigare sammanhang. Studiefrämjandet arrangerar Nemis på landets bästa klubbar och festivaler, varav alltså Sweden Rock Festival är en av dem.

 

- Nemis bidrar till att nya svenska hårdrocksband föds, får en chans att utveckla och visa upp sig. Givetvis uppmuntrar vi all form av tillväxt inom hårdrocksgenren, och det är därför som vi varje år viker åtta speltider till de nya band som Studiefrämjandet väljer ut, säger Martin Forssman, bokningsansvarig och vice VD för festivalen.

 

Ansök om att få spela

För att få delta i uttagningen till Nemis på Sweden Rock får bandet/artisten inte vara kontrakterat till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag. Nemis är en möjlighet som finns till för musiker som har studiecirkel hos Studiefrämjandet. Har du ingen studiecirkel i musik är du varmt välkommen att kontakta Studiefrämjandet där du bor (www.studieframjandet.se/musik)

Ansökan sker via http://www.studieframjandet.se/Nemis/Om-NEMIS/Festivalscener/Sweden-Rock-Festival-2017/ senast den 5 februari och de band/artister som blir aktuella för festivalen kontaktas av Studiefrämjandet Musik senast den 10 februari.

 

För mer information om Nemis på Sweden Rock Festival kontakta Burt von Bolton på Studiefrämjandet riksförbundet:

burt.von.bolton@ studieframjandet.se 08-545 707 36

4-dagarsbiljetterna redan helt slut! Vi visste att vi redan har en väldigt stark line-up inför 2018, men aldrig trodde vi att 4-dagarsbiljetterna skulle sälja slut redan under första försäljningsdagen! Självklart är vi oerhört glada att så många bestämt sig för att komma till SRF i juni, tack! Det finns fortfarande ett antal 4-dagars VIP-biljetter, samt 3-dagars ordinarie, men även dessa säljer som aldrig förr. Och så vill vi passa på att upprepa att vi kommer att släppa ett väldigt begränsat antal 1-dagsbiljetter under början på nästa år. Välkomna till Sweden Rock Festival 2018!
Publicerad 24 november 2017 kl 19:07
4-dagarsbiljetterna nästan helt slut Vilket fantastiskt gensvar på vårt biljettsläpp idag! Aldrig tidigare har vi haft ett sådant tryck på försäljningen, och makalöst nog så är det redan nu bara ett fåtal kvar av den ordinarie 4-dagarsbiljetten! Detta innebär att den med all sannolikhet kommer att ta slut inom kort. Parkering 1 är redan slutsåld, men det finns fortfarande ett antal kvar av Parkering 2. Dessutom finns det många privata parkeringar runt festivalen, så oroa er inte för den biten! Många av er undrar om 1-dagarsbiljetter, och ja, vi kommer att släppa ett mycket begränsat antal av dessa i början av nästa år. Trevlig helg!
Publicerad 24 november 2017 kl 17:28
Nytt dryckessortiment 2018 Nu inleder vi ett nytt samarbete som gör att vi till sommarens festival kommer att kunna presentera ett helt nytt dryckessortiment i våra barer. Ny huvudpartner blir Falcon, som tillsammans med Staropramen, Brooklyn och Backyard Brew kommer att utgöra det nya, fräscha ölsortimentet. Vi erbjuder även en ny cider i form av Somersby. De alkoholfria alternativen blir Pepsi, Zingo och Ramlösa. Utöver detta kommer det självklart även finnas alkoholfritt öl och vin. OM DET NYA SORTIMENTET: Falcon Falkenbergs stolthet. Falcon bryggs på friskt källvatten från samma källa som grundaren John L Skantze valde för sitt öl redan 1896. Staropramen Genuin tjeckisk...
Publicerad 24 november 2017 kl 12:41
Idag släpps biljetterna till Sweden Rock Festival 2018 Idag kl. 09:00 släpps biljetterna till kommande sommars Sweden Rock Festival! Vill du lägga vantarna på en av de första biljetterna där det ingår en limiterad t-shirt gäller det nog att hänga på låset, för vi bedömer att trycket kommer att bli ovanligt hårt. I år säljer vi biljetterna med hjälp av en ny systemleverantör, Ticketmaster. För dig som biljettköpare blir det ingen större förändring. Du hittar förstås fortfarande biljetterna här på vår hemsida, men p.g.a. det förväntade trycket föreslår vi att du går direkt via Ticketmasters egna sida: www.ticketmaster.se Tips för att köpet ska gå så smidigt som möjligt För...
Publicerad 23 November 2017 kl 09:16
Rose Tattoo, Body Count, Turbonegro m.fl klara! Vi kan idag presentera ytterligare 7 band: ROSE TATTOO, BODY COUNT, TURBONEGRO, SLADE, SKINDRED, THE DARK ELEMENT OCH BERNIE TORMÉ. Rose Tattoo är förmodligen det hårda, australiska rockband som näst efter AC/DC har lyckats bäst utanför hemlandet. Ändå är de sällan i Europa och ännu mer sällan i Sverige, men i sommar är det äntligen dags för Angry Anderson och hans mannar att riva av klassiker som ''Nice boys'' och ''Rock'n'roll outlaw'' på Sweden Rock Festival igen! När hip hop-legendaren och skådespelaren Ice-T bildade metalbandet Body Count var många skeptiska, men det självbetitlade debutalbumet från 1992 blev något av en sensation...
Publicerad 22 November 2017 kl 09:29
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

 

Vi använder cookies