43 DAGAR KVAR
SWEDEN ROCK FESTIVAL
SÖLVESBORG 3-4-5-6 JUNI

Biljettknapp.png

21 mars 2013

Headplate

12-12-12

DGS
07

Efter ett uppehåll på ett decennium är Headplate åter skivaktuella. Denna gång med det numerologiskt inspirerade konceptalbumet ”12–12–12”. Plattan består av dussinet spår, där samtliga har titlar och texter som relaterar till deras inbördes turordning i låtlistan. Tematiken på skivan kretsar annars kring transformering, uppvaknande och medvetenhet.

Det avancerade konceptet vittnar om att Göteborgsbandet inte har legat på latsidan sedan förra plattan ”Pieces” (2003). Om något är det tydligt att den långa pausen har gjort bandet gott, då såväl låtmaterialet som själva utförandet är vassare och mer moget än förut. Gruppens grunduttryck känns också igen från tidigare. Så kan bandet även denna gång sägas röra sig i gränslandet mellan nu metal och posthardcore. Vissa riff leder tankarna till Tool, medan helheten framstår som en gyllene medelväg mellan Deftones och Blindside. De storstilade höjdpunkterna ”A single life”, ”X3” och ”6PM” bär syn för sägen.

 

Senaste recensionerna

Sök
 
20 april 2015

Steven Wilson

 

Man kan gå på konsert för att röja, festa och komma undan verkligheten för ett par timmar. Man kan också gå på konsert för att få verklighetens djupaste mörker kastat rakt i ansiktet. Det senare bjude...

 
20 april 2015

AC/DC

 

Jag kan lugnt erkänna att inte fanken blir jag ”Thunderstruck” av AC/DC:s uppträdande på Coachella Valley Music And Arts Festival i Indio i Kalifornien. Redan under ”Black ice”-turnén kändes bandet li...

Bläddra bland recensioner

Kategori Antal Senaste Recensionerna
Album 1051 st
 
Shepherd - Stereolithic riffalocalypse
 
Royal Thunder - Crooked doors
 
Mojave Lords - Unfuckwithable
 
Minsk - The crash and the draw
 
Jarnvidr - Landzplågor
Avdammat 217 st
 
Wasted - Halloween… the night of/ Final convulsion
 
Heathen’s Rage - Knights of steel – the anthology
 
Bedemon - Child of darkness
 
Paganizer - 20 years in a terminal grip
 
Hämatom - X
Böcker 22 st
 
Brian May med Steve Bradley - Brian May’s Red Special – the story of the home-made guitar that rocked Queen and the world
 
Mikko Mattila - Isten Fanzine: don’t break the ghost
 
Ken Sharp med Paul Stanley och Gene Simmons - Inget att förlora – historien om Kiss 1972-1975
 
Lisbeth Hellman - Klarar du dig själv nu? Berättelsen om David Lepard Hellman
 
Johan Falk med Roney Lundell - Kiss i Sverige
Demo 37 st
 
Woe - Fuck your mental health
 
Alloy - The path so frequently trodden
 
Majestic Dimension - Demo 2011
 
Fredrik Pihl - Silhouettes
 
Andreas Grimell - May the bridges I burn light my way
DVD 66 st
 
Between The Buried And Me - Future sequence: live at the Fidelitorium
 
Who - Quadrophenia live in London
 
Tarja Turunen & Mike Terrana - Beauty & the beat
 
Forgotten Tomb - Darkness in stereo: eine symphonie des todes – live in Germany
 
Black Dahlia Murder - Fool ’em all
EP 1 st
 
Ølten - Ølten
Live 219 st
 
Steven Wilson - 26 april 2014
 
AC/DC - 17 april 2015
 
Lancer & Katana - 10 april 2015
 
Skeletonwitch - 3 april 2014
 
Septicflesh - 2 april 2014
 
Skickar
 
Formuläret skickades