10 DAGAR KVAR
SWEDEN ROCK FESTIVAL
SÖLVESBORG 3-4-5-6 JUNI

Biljettknapp.png

21 mars 2013

Headplate

12-12-12

DGS
07

Efter ett uppehåll på ett decennium är Headplate åter skivaktuella. Denna gång med det numerologiskt inspirerade konceptalbumet ”12–12–12”. Plattan består av dussinet spår, där samtliga har titlar och texter som relaterar till deras inbördes turordning i låtlistan. Tematiken på skivan kretsar annars kring transformering, uppvaknande och medvetenhet.

Det avancerade konceptet vittnar om att Göteborgsbandet inte har legat på latsidan sedan förra plattan ”Pieces” (2003). Om något är det tydligt att den långa pausen har gjort bandet gott, då såväl låtmaterialet som själva utförandet är vassare och mer moget än förut. Gruppens grunduttryck känns också igen från tidigare. Så kan bandet även denna gång sägas röra sig i gränslandet mellan nu metal och posthardcore. Vissa riff leder tankarna till Tool, medan helheten framstår som en gyllene medelväg mellan Deftones och Blindside. De storstilade höjdpunkterna ”A single life”, ”X3” och ”6PM” bär syn för sägen.

 

Senaste recensionerna

Sök
 
11 maj 2015

Melechesh

 

 Första konserten på turné är sällan den bästa. En gigantisk första maj-festival med gratis livemusik och tiotusentals besökare rasar på gatorna i Kreuzberg i Berlin då Melechesh några stenkast bort s...

 
11 maj 2015

Styx

 

 Fyllig rockmusik med paranta syntfanfarer. Sådant är man inte bortskämd med. Tur då att Styx än i dag bjuder rejält på sig själva vid konserter, världen över. Här har vi ett gäng medelålders muntergö...

Bläddra bland recensioner

Kategori Antal Senaste Recensionerna
Album 1057 st
 
Third Ion - 13/8Bit
 
Rebel Collective - Middle age famous
 
Grumpynators - Wonderland
 
Glittertind - Blåne for blåne
 
Frank - Tattoos ’n booze
Avdammat 218 st
 
Steve Howe - Anthology – a solo career retrospective
 
Wasted - Halloween… the night of/ Final convulsion
 
Heathen’s Rage - Knights of steel – the anthology
 
Bedemon - Child of darkness
 
Paganizer - 20 years in a terminal grip
Böcker 22 st
 
Brian May med Steve Bradley - Brian May’s Red Special – the story of the home-made guitar that rocked Queen and the world
 
Mikko Mattila - Isten Fanzine: don’t break the ghost
 
Ken Sharp med Paul Stanley och Gene Simmons - Inget att förlora – historien om Kiss 1972-1975
 
Lisbeth Hellman - Klarar du dig själv nu? Berättelsen om David Lepard Hellman
 
Johan Falk med Roney Lundell - Kiss i Sverige
Demo 37 st
 
Woe - Fuck your mental health
 
Alloy - The path so frequently trodden
 
Majestic Dimension - Demo 2011
 
Fredrik Pihl - Silhouettes
 
Andreas Grimell - May the bridges I burn light my way
DVD 67 st
 
Styx - Live at The Orleans Arena: Las Vegas
 
Between The Buried And Me - Future sequence: live at the Fidelitorium
 
Who - Quadrophenia live in London
 
Tarja Turunen & Mike Terrana - Beauty & the beat
 
Forgotten Tomb - Darkness in stereo: eine symphonie des todes – live in Germany
EP 1 st
 
Ølten - Ølten
Live 220 st
 
Melechesh - 1 maj 2015
 
Steven Wilson - 26 april 2014
 
AC/DC - 17 april 2015
 
Lancer & Katana - 10 april 2015
 
Skeletonwitch - 3 april 2014
 
Skickar
 
Formuläret skickades