313 DAGAR KVAR
SWEDEN ROCK FESTIVAL
SÖLVESBORG 8-9-10-11 JUNI

21 mars 2013

Headplate

12-12-12

DGS
07

Efter ett uppehåll på ett decennium är Headplate åter skivaktuella. Denna gång med det numerologiskt inspirerade konceptalbumet ”12–12–12”. Plattan består av dussinet spår, där samtliga har titlar och texter som relaterar till deras inbördes turordning i låtlistan. Tematiken på skivan kretsar annars kring transformering, uppvaknande och medvetenhet.

Det avancerade konceptet vittnar om att Göteborgsbandet inte har legat på latsidan sedan förra plattan ”Pieces” (2003). Om något är det tydligt att den långa pausen har gjort bandet gott, då såväl låtmaterialet som själva utförandet är vassare och mer moget än förut. Gruppens grunduttryck känns också igen från tidigare. Så kan bandet även denna gång sägas röra sig i gränslandet mellan nu metal och posthardcore. Vissa riff leder tankarna till Tool, medan helheten framstår som en gyllene medelväg mellan Deftones och Blindside. De storstilade höjdpunkterna ”A single life”, ”X3” och ”6PM” bär syn för sägen.

 

Senaste recensionerna

Sök
 
3 juli 2015

Nifelheim & Cut Up

 

 I storfilmen ”Sagan om konungens återkomst” påpekar power metal-anhängarnas mysfarfar Gandalf att döden inte markerar ett slut, utan blott en ny väg att fortsätta färden på. Sett ur den filosofin var...

 
3 juli 2015

Edenbridge

 

 Edenbridge har sedan starten 1998 fått finna sig i att driva omkring i kölvattnet bakom genregiganter som Nightwish och Within Temptation. Ett habilt alternativ som sällan eller aldrig har utmanat. H...

Bläddra bland recensioner

Kategori Antal Senaste Recensionerna
Album 1059 st Mindshift - Horizon
 
Dark - Dark
 
Third Ion - 13/8Bit
 
Rebel Collective - Middle age famous
 
Grumpynators - Wonderland
Avdammat 218 st
 
Steve Howe - Anthology – a solo career retrospective
 
Wasted - Halloween… the night of/ Final convulsion
 
Heathen’s Rage - Knights of steel – the anthology
 
Bedemon - Child of darkness
 
Paganizer - 20 years in a terminal grip
Böcker 22 st
 
Brian May med Steve Bradley - Brian May’s Red Special – the story of the home-made guitar that rocked Queen and the world
 
Mikko Mattila - Isten Fanzine: don’t break the ghost
 
Ken Sharp med Paul Stanley och Gene Simmons - Inget att förlora – historien om Kiss 1972-1975
 
Lisbeth Hellman - Klarar du dig själv nu? Berättelsen om David Lepard Hellman
 
Johan Falk med Roney Lundell - Kiss i Sverige
Demo 37 st
 
Woe - Fuck your mental health
 
Alloy - The path so frequently trodden
 
Majestic Dimension - Demo 2011
 
Fredrik Pihl - Silhouettes
 
Andreas Grimell - May the bridges I burn light my way
DVD 69 st
 
Edenbridge - Decade and a half… the history so far
 
Death Angel - A thrashumentary
 
Styx - Live at The Orleans Arena: Las Vegas
 
Between The Buried And Me - Future sequence: live at the Fidelitorium
 
Who - Quadrophenia live in London
EP 1 st
 
Ølten - Ølten
Live 226 st
 
Nifelheim & Cut Up - 26 juni 2015
 
Tyrant - 29 maj 2015
 
Citron - 30 maj 2015
 
Ashbury - 30 maj 2015
 
Cavalera Conspiracy - 18 juni 2015
 
Skickar
 
Formuläret skickades