89 DAGAR KVAR
SWEDEN ROCK FESTIVAL
SÖLVESBORG 3-4-5-6 JUNI

Biljettknapp.png

21 mars 2013

Headplate

12-12-12

DGS
07

Efter ett uppehåll på ett decennium är Headplate åter skivaktuella. Denna gång med det numerologiskt inspirerade konceptalbumet ”12–12–12”. Plattan består av dussinet spår, där samtliga har titlar och texter som relaterar till deras inbördes turordning i låtlistan. Tematiken på skivan kretsar annars kring transformering, uppvaknande och medvetenhet.

Det avancerade konceptet vittnar om att Göteborgsbandet inte har legat på latsidan sedan förra plattan ”Pieces” (2003). Om något är det tydligt att den långa pausen har gjort bandet gott, då såväl låtmaterialet som själva utförandet är vassare och mer moget än förut. Gruppens grunduttryck känns också igen från tidigare. Så kan bandet även denna gång sägas röra sig i gränslandet mellan nu metal och posthardcore. Vissa riff leder tankarna till Tool, medan helheten framstår som en gyllene medelväg mellan Deftones och Blindside. De storstilade höjdpunkterna ”A single life”, ”X3” och ”6PM” bär syn för sägen.

 

Senaste recensionerna

Sök
 
1 mars 2015

Mikko Mattila

 

Finska Isten är ett perfekt fanzine att göra en samlingsvolym av. Förutom det uppenbara nöjet i att ha all denna kvalitet samlad i en läcker inbunden utgåva är ”Don’t break the ghost” ett fantastiskt ...

 
15 januari 2015

Winds Of Genocide

 

Detta brittiska gäng har harvat på sedan 2006, men släpper först nu sin fullängdsdebut. Albumet är delvis inspelat och mixat i svenska Gutterview Recorders av Fred Estby.   Det är företrädelsevi...

Bläddra bland recensioner

Kategori Antal Senaste Recensionerna
Album 1033 st
 
Winds Of Genocide - Usurping the throne of disease
 
Pandemia - At the gates of nihilism
 
Hypertension - Distant thunders call
 
Foo Fighters - Sonic highways
 
Pink Floyd - The endless river
Avdammat 214 st
 
Paganizer - 20 years in a terminal grip
 
Hämatom - X
 
Gathering - TG25: diving into the unknown
 
Queen - Queen forever
 
Led Zeppelin - Houses of the holy
Böcker 21 st
 
Mikko Mattila - Isten Fanzine: don’t break the ghost
 
Ken Sharp med Paul Stanley och Gene Simmons - Inget att förlora – historien om Kiss 1972-1975
 
Lisbeth Hellman - Klarar du dig själv nu? Berättelsen om David Lepard Hellman
 
Johan Falk med Roney Lundell - Kiss i Sverige
 
Neil Daniels - High stakes & dangerous men – the UFO story
Demo 37 st
 
Woe - Fuck your mental health
 
Alloy - The path so frequently trodden
 
Majestic Dimension - Demo 2011
 
Fredrik Pihl - Silhouettes
 
Andreas Grimell - May the bridges I burn light my way
DVD 66 st
 
Between The Buried And Me - Future sequence: live at the Fidelitorium
 
Who - Quadrophenia live in London
 
Tarja Turunen & Mike Terrana - Beauty & the beat
 
Forgotten Tomb - Darkness in stereo: eine symphonie des todes – live in Germany
 
Black Dahlia Murder - Fool ’em all
EP 1 st
 
Ølten - Ølten
Live 209 st
 
At The Gates & Triptykon - 17 december 2014
 
Smash Fashion - 21 november 2014
 
Bigelf, Bend Sinister, Jolly, Egonaut - 22 november 2014
 
Saxon - 8 november 2014
 
Sweden Prog Fest 2014 - 8 november 2014

Teckna prenumeration och få en Europe-tröja på köpet!

SRM 2/2015 i butik 24/2

(klicka för större bild)

Europe-T-shirt.jpg

(klicka för större bild)

"En engelsman har skapat 'War of kings'-konvolutet som är otroligt coolt. Han gjorde samtidigt ett emblem åt oss och det plockade vi loss till den här 
t-shirten, så det är väldigt unikt. Jag tycker att det är en väldigt cool t-shirt."

Joey Tempest


Teckna prenumeration och få en exklusiv Europe-tröja på köpet!

 

 

 
Skickar
 
Formuläret skickades